CMS hvad er det?

 

Der er så mange forkortelser og tekniske ord at holde styr på

CMS står for Content Management System og vil på dansk kunne forklares som et opdateringssystem til vedligeholdelse af hjemmesider

Der findes et hav af CMS systemer på markedet i dag. En masse er gratis og en del er stadig kun til afbenyttelse mod månedlig betaling. Enkelte CMS systemer er meget lette at gå til, mens andre er mere komplicerede. Tilgengæld kan man sikkert opnå flere funktionaliteter med de komplicerede systemer...måske.

Det er ikke let at gennemskue, hvis man ikke sidder med det til dagligt - så få professionel hjælp.

Som tommerfingerregle skal det bare være SUPER nemt at opdatere sin hjemmeside (også uden uddannelse)

 

Hjemmeside uden CMS

Man kan vælge at få lavet en statisk hjemmeside og lade andre opdatere for sig - det er som regel den billigste form for hjemmeside man kan få, men tilgengæld skal man jo regelmæssigt betale et, når man skal have andre til at opdatere for sig (beløb afhænger selvfølgeligt af omfanget).

 

Hjemmeside med CMS

Man kan også vælge at få hjemmeside koblet på et CMS system og selv stå for opdateringen af indholdet på hjemmesiden. Man vil således langt hen ad vejen være uafhængig af andre med mindre man vil lave en større udvidelse af funktionaliteterne på sin hjemmeside og har brug for hjælp dertil.

 

Jævnlig opdatering anbefales

Valget afhænger jo helt af behovet. Dog anbefales det, at man jævnligt ligger nyt indhold på sin hjemmeside og at man forsøger at skabe merværdi for de besøgende.

 

Hvad kan man opdatere?

Det er meget forskelligt fra system til system, hvad man kan opdatere på sin hjemmeside.

De store systemer indeholder klart flest muligheder for opdatering og også færrest restriktioner, hvorimod de mindre systemer som oftest har restriktioner på, hvordan hjemmesiden kan se ud og bygges op etc.

 

Basic hjemmeside indhold

Som udgangspunkt skal man vælge et system, hvor man kan opbygge sit eget individuelle layout - så hjemmesiden får det udseende, som man gerne vil have (det er naturligvis noget som KorsgaardWeb står for).

Derudover skal man vælge et system, hvor man har mulighed for at opdatere menuer såvel som indhold på siderne. Indholdet på siderne skal man have mulighed for at formatere - eks. lave noget tekst med fed etc.

Man skal have mulighed for at indsætte billeder og man skal have mulighed for at indsætte links på en nem måde.

 

Udvidet hjemmeside indhold

Ud over de helt basale indholdselementer som alle hjemmesider normalt indeholder kan langt de fleste CMS systemer udbygges med mere avanceret indhold. Her er blot et par eksempler på meget anvendt indhold, der ikke nødvendigvis anses som minimumsindhold:

Dynamisk nyhedsmail

(online tilmelding/afmelding + udsendelse af nyhedsmail fra administrationssiden)

Billede- og videogallerier

(mange former for billede- og videogallerier: slideshow, lightboxes, popups etc.)

Social bookmarking ikoner

(små ikoner der lader dine brugere anbefale din hjemmeside på sociale medier - Facebook, Twitter etc.)

E-shop

(internetbutik med indkøbskurv etc.)

 

...og meget mere. Afhængigt af systemet er der et væld af udvidelsesmuligheder!